Hem > Allmänna tankar > Pauvres honteux

Pauvres honteux

Att be om medel för daglig överlevnad och för själens höga välbefinnande

Ett pepp-inlägg inför ansökan om temporärt förhöjt veckobelopp pga av deltagande vid kurs förlagd utsocknes

Det är svårt att be om pengar. Jag tillhör de som kanske inte har ett monetärt överflöd utan snarare, till följd av emotionellt lyte, lever på skuggsidan av välfärdsstatens flotta fasad (som, det måste medges, inte längre är så flott). Men ändå har jag ju det bra och inte så mycket att klaga på. Mina finanser är ungefär i samma storleksordning som när jag beivrade högre studier för att förskansa mig den kunskap som jag ansåg mig behöva för den fortsatta färden längs med karriärsstegen (och då klagade jag aldrig över dåligt ekonomiskt utgångsläge), studier som jag faktiskt haft stor nytta av även som sjukskriven, även om jag nog då, om jag hade vetat, förmodligen hade balanserat på ett lite annorlunda vis.
En sak som jag dock alltid haft svårt för är just det att be om pengar. Allra mest förnedrande är det att be om de pengar som faktiskt är mina.

Som psykiskt funktionshindrad individ (även om jag själv inte gärna ser mig som det) så har jag förlänats en osedvanligt god man som hjälper mig med alla dessa svåra ting som har med siffror och räkningar att göra. Det ter sig lite snopet att behöva erkänna att jag har en sådan; som arbetsför -duglig, individ fungerade jag under en period som budgetsansvarig och det med den äran. Möjligen är skammen därför så mycket större. (*Min avsikt är, naturligtvis, att snart kunna befria honom från uppgiften, men ”snart” är ett rätt så luddigt begrepp…)
Det jag behöver nu är en summa som är ungefär en och en halv gånger så stor som min veckoranson småslantar. Jag behöver alltså en större summa pengar (snudd på tusen kronor-multum alltså). Pengarna äger jag; men jag måste be om att få dem överförda på ett för mig tillgängligt konto och det är där som jag förpassas till ringhörnan med utslagna pauvres honteux… Men jag skall ta mig i kragen, räta på ryggen och påminna mig att jag inte har något att skämmas över.
Då så… skall bara logga in på mailen först då…

Categories: Allmänna tankar Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu