Hem > Allmänna tankar > En notis och någon rad

En notis och någon rad

Två unga män har åtalats i Göteborg för flera fall av våldtäkt mot barn, skriver Göteborgs-Posten på nätet. I det ena fallet ska övergreppen ha pågått under två år. (TT idag onsdag 23:38)
Vi ser den knappt, notisen, en bland många. 29 ord som vi läser utan att se. För vem kan ana vads som finns där bakom, bakom orden. Händelser trauman som kanske länge framöver kommer att eka i tystnaden. Var det ens någon som märkte?
Jag läser utan att låta orden sjunka in, utan att reflektera över den tragik som ligger bakom. Utan att tänka på det fruktansvärda. Onämnbara. En notis i en tidning. En nätupplaga. Nyheter i digital form. Och jag läser den och flyter över till nästa rubrik. Och ändå är jag en av dem som borde kunna märka, som borde kunna ana smärtan bakom. Men även jag är blind.
Categories: Allmänna tankar Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu