Hem > Allmänna tankar > Yammi

Yammi


Åt middag tillsammans med Å idag. Vi lyxade till det lite och gjorde en thailändsk Yam Kung, -men på vårt eget lilla vis. Yam Yam!
Efter det var jag så full av energi att det inte fanns någon hejd på min kreativitet.
De har stått där länge. På den svarta hyllan i gröna ateljén har de legat; penslarna, färgtuberna, flaskan med lacknafta, blandspaden och diverse fat och blandningsattiraljer, tygtrasor och färgpalett. Öppnade fönstret lite, lite grann innan jag satte igång. Utan någon tydlig plan skred jag till verket, skissade direkt på dukpannån och började sedan klämma på tuberna.
Hög på lackafta och terpentinångor flödade kreativiteten och kom snart att fylla hela duken. Visst finns det smärta i bilderna fortfarande. Men färgtonen är ljusare. Tungmodet har lättat. Även de ljusa färgerna blir nyttjade och det till och med i ändå större utsträckning än de mörka. Flickan på bilden gömmer huvudet mellan benen. Hon är naken. Men hon blöder inte längre.
(Jo, ni skall få se den när jag färdigställt den helt. Den måste dock torka emellan, så ni får hålla till godo med middagen idag…)

Hoppas på att kunna sova inatt…
God natt till er också!

Categories: Allmänna tankar Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu