Hem > Trauma > Fira eller inte fira det är frågan…

Fira eller inte fira det är frågan…

Obehagskänslan kom igår kväll. Den kom smygande och åt sig igenom ytan tills det inte gick att ignorera den längre. Jag fick ångest. Malande obehagsångest.
Nu sitter jag här och vi har firat L. Alla utom Å har gått hem. Det känns lite bättre. Dessutom har jag fått annat att tänka på nu ett tag (P var över för en stund sedan med en dvd skiva med nycklar till den konstnärliga frihetens domäner -Photoshop är det jag talar om så nu har jag inte tid att tänka på tråkigheter och ångest. Här skall installeras!)
Obehaget handlar om rädsla och en önskan att leva. Det låter kanske konstigt, men det är just så det är. Firandet av L aktualiserade en fras som sagts till mig för säkert mer än tjugo år sedan. ”Du kommer inte att leva så länge att du hinner fylla år.” Då var det allvar. För mig var det verkligen det. Allvar. Jag var beredd att tro honom och fasade för min födelsedag. Ville inte fylla år. Sedan dess har jag fyllt år många gånger, men jag har aldrig varit bra på att fira födelsedagar. Vid den här tiden, lagom innan det datum när jag skall fylla år, kommer den lätt smygande, ängslan, oron. L ar nyss fyllt år. Jag vet inte om rädslan handlar om att hon skall dö, -eller jag. Snart. Jag borde inte vara orolig -L överlevde ju sin födelsedag. Ändå känns det obehagligt med födelsedagar. Som ett dåligt omen.
Egentligen är det ju precis tvärtom. Jag borde kunna räta på axlarna och säga; ”Jag fyller år och jag lever. Tji fick du!”.
Det är en månad kvar ännu. En månad som jag har tänkt att överleva. Med eller utan ångest (helst utan, om man nu fick välja).
Categories: Trauma Taggar:
 1. P
  mars 17th, 2009 i 00:57 | #1

  Hejsan!!
  Hur går det?? Vilken tajming att jag kom med skivan ikväll…menar något att lägga dina tankar på istället för en stund:) Klart du ska fira din födelsedag..men man kan ju välja att fira kanske inte just den ”saken” så att säga ..utan fira LIVET..som du nu äger…ditt liv.Som du fyller med dina kreativa förmågor. Du ger glädje till många med dina fina alster av allehanda sort.

  Ha en god fortsättning på veckan så hörs vi./P

 2. L
  mars 17th, 2009 i 09:26 | #2

  Tack, för vacker och smarrig tårta, present och trevligt sällskap! Synd att detta satte igång sådan ångest, som du så väl uttryckte det så är det ju tvärtom ett tillfälle att fira och glädjas. Klart vi ska fira någon jag känner snart, för du blir ju bara bättre och bättre med åren ;)

  Sköt om dig!

 1. Inga trackbacks än.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu