Hem > Allmänna tankar, Trauma > Påverkbar

Påverkbar


En av mina ljusfigurer som jag tog hem från näringarna igår. Det blev en serie tanke-vänner bestående av

 • denna uteliggare (alla hemlösa och missbrukare),
 • en lejonunge (utrotningshotade djur och växtarter),
 • en vildmarksmänniska (klimatet),
 • en asiatisk sexsäljare (alla som tvingats till prostitution, särskilt barnprostitution i sydostasien)
 • och en sörjande kvinna (det är kanske rätt uppenbart – alla som sörjer någon eller något).
 • Dessutom blev det ett par av mina vänner ,
  -och en nalle som symboliserar utsatta barn.

  Syftet med serien är att man skall ge
  en särskild tanke till den eller det som respektive figur symboliserar.

  Efter att ha genomlevt denna dag kan jag bara konstatera att gårdagens film påverkade mig mer än jag trodde att det skulle göra. Det har varit en jobbig dag. Denna dag då också Josef Fritzl fick sin livsstidsdom. Han är i slutet av sitt liv och rättvisan har knappt ens genom den domen hunnit ifatt honom. Jag fick frågan om jag tycker att man borde införa dödsstraff på sådana som den mannen. Det tycker jag inte. Dödsstraff känns för lindrigt. Livsstid känns nästan bättre. (Det är kanske sadistiskt av mig, men jag tror att) de kommer att vara tvungna att ge honom beskydd i fängelset; -ett beskydd som kanske inte i längden är vattentätt?
  Nej, någon rättvisa i det hänseendet finns det ändå inte.
  I ljuset av det som utspelade sig där känner jag mig ändå lyckligt lottad.
  Och väldigt, väldigt sorgsen. Det känns lite lättare efter att jag medvetet jobbade med den ångest som väcktes av filmen. Jag gjorde Tai qi, andades, tog en promenad, andades, tecknade och målade med kol, andades och sov en stund av pur utmattning, -och ja, andades.

  (Är ännu inte mitt vanliga jag och har inte riktigt samma stilistiska precision i fingertopparna som vanligt, men det kommer väl…)

  1. P
   mars 20th, 2009 i 13:33 | #1

   Hej!
   Usch..vet inte om jag vill se filmen nu…jag har läst boken och det var illa nog. Gillar dina tankevänner ..skulle vilja se sorge kvinnan.
   Ha en jätte go helg men förhoppningsvis mkt sol..själv jobbar jag hela helgen./kram

  1. Inga trackbacks än.

  Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu