Hem > Dissociation, Trauma > Softa

Softa

Sitter och softar och skriver ner det sista i nätartikelseriens åttonde del som kommer imorgon. Lyssnar på Oliver Mtukudzi och en låter som heter Tapindwa Nei. Har också tuggat i mig ett par hekto lakrits och börjat titta på tekniken till nästa veckas basala kroppskännedom. Jag fick i uppdrag att fungera som ljudtekniker då vi skall spela in en CD med avslappning och basala övningar till samtliga deltagare. Uppdraget fick jag för att jag var den enda som visste -på ett ungefär- hur man gör. Jag tar det som en komplimang och som ärofullt uppdrag. Jag får samtidigt möjlighet att lära mig lite mer om ljudteknik. Kan bli kul. Den senaste tiden har jag läst ganska mycket om kroppen och bearbetning av minnen och trauman och kroppens plats i sammanhanget. För mig är det uppenbart att det inte går att bortse från den. Varför så lite av psykoterapin anammat den tanken är inte helt lätt att förstå annat än ur ett historiskt perspektiv. Nu talar jag inte om kroppsrörelse eller beröring utan om medvetenhet och närvaro. Alltså det som kallas non-touch bodytherapy och kan fungera som en integrerad del i de flesta psykoterapier (enligt Babette Rothschild, MD och en av den kroppscentrerade psykoterapins förgrundsgestalter). jag rekommenderar att de som är intresserad läser någon av hennes böcker. Skall återgå till skrivandet så att det inte blir alltför sent innan jag är klar. Ha det gott!
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu