Hem > Allmänna tankar > Fest på stan -har sovit hela dan

Fest på stan -har sovit hela dan

Jag är inte, och har aldrig varit någon riktig festprisse. Jag gillar inte stora folksamlingar. Jag är de små sammanhangens individ. Det är så att jag alldeles utmärkt kan hantera ett auditorium fullt av folk och jag kan stå inför en större publik utan problem, det är bara det att jag inte klarar av att vara i publiken. Jag fixar inte det där när folk kan komma bakifrån, när jag inte har kontroll över potentiella hot och när jag inte har överblick över allt och alla som rör sig omkrin mig.
Helt ovetandes om vad som var på gång promenerade jag och Pa i solgasset in mot stadens centralare delar. Vi skulle egentligen till en garnbutik (babykoftor på gång just nu) som sedermera visade sig vara stängd, så vi fick gå till en av dem nere på stan. Det var en trevlig promenad. Vi gick ganska långsamt, strosade omkring, pratade familjeplanering och renovering av fastigheter. Vädret var toppen. Det var lugnt på promenadstigen vid parken. En man som ville ha en cigarett inledde ett samtal. Innan vi lämnade honom hann han undra ifall vi var från Iran eller Irak — för min del var det första gången som någon tagit mig för att vara från mellanöstern. Pa är kurd så förmodligen var det sällskapet som föranledde frågan. Hur som helst, (ni märker -jag har inget att säga men pratar på ändå-) kom vi snart fram till staden i samma veva som några Bolivianska och Colombianska dansare precis hade kommit igång och inlett festfirandet med takt och musik, sambakarnevalen var igång, marknadsstånden täckte gatorna och överallt -verkligen överallt- kryllade det av människor. Och då var klockan inte mer än lunchtid och festivalen hade knappt hunnit att starta en gång.
Efter en dryg halvtimme var jag slut. Trött, så trött så trött.
Triggers fanns överallt. Efter ett tag gav jag upp. Jag och Pa (som gillar stoj och stök, musik och fest) knallade sakteliga hemåt. Efter fyra timmar utanför min dörr var jag totalt slut, oförmögen att hålla mig vaken somnade jag och sov djupt fram till halv nio då jag var tvungen att stiga upp, -för att kunna förbereda mig för natten…

När man talar om trollen… jag tror alldeles bestämt att den kommit hit nu, -natten alltså. Om jag kommer att kunna somna om? Lita på det, jag är fortsatt helt fullkomligt slut.

Categories: Allmänna tankar Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu