Hem > Dissociation > Vila

Vila

Privat: Förmiddagen gick i den heliga terapins tecken. Det var en bra session, -den första sedan jul och det kändes bra. Öppenhjärtligt och för mig utvecklande. När jag kom hem på eftermiddagen stupade jag rakt i säng, som om jag inte sovit på hela natten. Jag drömde en lösryckt dröm om en kolonialtida kvinna (jag själv kanske?) med hemliga meddelanden som hon fick i en ihoprullad grön boll(!). pain2.jpg - upload images with Picamatic

Hon blev våldtagen av värdhusets son och skulle sändas iväg men stred för sin rätt att inte skuldbeläggas… Ja, det var den röda tråden. Hur det slutade vet jag dock inte. Kanske blir det att fortsätta nu i natt?Senare under kvällen fas-3 dissocierade jag. Det är länge sedan det hände senast. Kanske var det så att terapin väckte någonting? Eller drömmen?

Dissociation:När man talar om dissociation kan man tala om ett dissociativt spektrum med flerafaser. Uppdeleningen kan ske på fler sätt och det kan bli lite förvirrande vad gäller att få klarhet i vad som är vad. Ur ett praktiskt perspektiv kan man se på dissociativa episoder i treolika faser. Fas-1 är en tämligen ätt dissociativ episod som ligger i struktur och uttryck ganska nära det som man kallar för ”highway hypnosis” eller djupt dagdrömmeri (en del forskare räknar dessa tillstånd som nämnts som-icke patologisk- dissociation). Det krävs sällan väldigt mycket för att man skall vakna ur dissociationen. Oftast krävs bara att någon bockerar synfältet, knuffar till en i axeln eller ropar ”hallå!” (eler något annat) . Fas-2 är snäppet djupare, där man inte väcks lika lätt. Vid tillfälle av dissociativa delidentiteter befinner man sig inte sällan i fas-2 när andra delar av det egna jaget är dominerande (framme). Fas-3 är ett mindre vanligt förekommande läge där kroppens temperatur ofta sjunker och andningen går ner. Ofta blir man onåbar, medvetandet gör reträtt och ingen alls befinner sig ”ute på scenen”. Om detta tillstånd har inte skrivits så mycket, men jag skall försöka leta fram några forksningsrapporter eller studier i ämnet. Återkommer gällande det.

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu